Hopp til innholdet

Hvem er vi, og hva er Comeback?

Den spede start for Comeback AS fant sted i 2015, da Gustav og Øyvind for første gang møttes i gangene i gamle Torggata Bad, på Hans & Olaf Fysioterapi i Oslo. Øyvind, med fersk mastergrad fra Australia i bagasjen, og Gustav som mangeårig studentveileder og nestor, fant raskt tonen.

Gustav hadde på den tiden drodlet en del med en ny forklaringsmodell for pasienter med langvarige smerter og andre symptomer, inspirert av arbeid fra bl.a. storheter som Louis Gifford og Bruce McEwen. Øyvind kastet seg raskt på, og det varte ikke lenge før den første kursrekken “Symptomer i et systemperspektiv – når kartet ikke stemmer med terrenget” var klar i 2017.

Frem til pandemien i 2020 satte en effektiv stopper for videre kursvirksomhet holdt vi hovedsakelig kurs for helspersonell, inkludert fysioterapeuter, manuellterapeuter, psykologer, sykepleiere, ergoterapeuter, kiropraktorer, naprapater, osteopater, leger og sosionomer i store deler av vårt langstrakte land.

Etter noen år med både pandemi og familieforøkelse startet vi opp igjen så smått i 2023, med “Når det ikke går over”. I 2024 kledde vi det hele i ny drakt og nytt navn, nemlig “Comeback AS – en helhetlig vei tilbake». Siden oppstarten i 2017 har vi holdt over 40 kurs, for totalt over 1000 deltakere.

Litt om Gustav

Gustav Bjørke er  manuellterapeut og fysioterapeut og jobber til daglig med langvarige, sammensatte smerte/ symptomlidelser ved Hans & Olaf Fysioterapi i Oslo. Han har 2 års kognitiv utdanning og har også veilederutdanning, i tillegg til 42 års arbeidserfaring, primært fra privat praksis.

Gustav har vært veileder for 75 manuellterapistudenter over 21 år, og er også leder for grupper innen faglig veiledning. Han har lang erfaring også fra undervisning og kursvirksomhet innen muskelskjelett-feltet i en biopsykososial ramme.

Han er lidenskapelig opptatt av å forstå mer om mennesket, hvorfor vi tenker, føler og oppfører oss som vi gjør.

Lesing, trening, reising og familie er noe av det Gustav trives med i fritiden.

 

Litt om Øyvind

Øyvind Erås er manuellterapeut og fysioterapeut med mastergrad i muskel-skjelett fysioterapi fra University of Queensland, Australia. For tiden jobber han klinisk med offentlig driftshjemmel ved Hans & Olaf Fysioterapi i Oslo, hvor han hjelper pasienter med ulike muskel- og skjelettplager.

I tillegg til sin kliniske praksis har Øyvind siden 2017 drevet kursvirksomhet for helsepersonell, spesielt rettet mot behandling av pasienter med langvarige smerte- og symptomtilstander. Han har også jobbet mange år med eliteidrettsutøvere, inkludert helseteam for herrelandslaget i alpint og turn.

10 år i tett samarbeid med kollega Gustav Bjørke har gitt ham verdifull erfaring både i klinisk behandling og fagutvikling, og hans store interesse for menneskelig adferd, psykologi og fysiologi påvirker i stor grad hans arbeid som terapeut og som kunnskapsformidler.

Utenfor arbeidet nyter Øyvind tiden med sønnen Magnus og samboeren Ingrid, og setter pris på muligheten til å tilbringe tid med gode venner og gjerne i naturen.